انواع سیستم برق اضطراری و کاربرد آن
فروردین 28, 1402
فروردین 28, 1402
سیستم برق اضطراری، در شرایطی قابل استفاده است که برق شهری قطع شده باشد و در دسترس نباشد و نیاز به برق الزامی باشد. در این صورت این سیستم، به صورت پشتیبان عمل کرده و نیاز آن مکان به برق را فراهم میکند تا از بروز مشکل جدی جلوگیری شود.
سیستم برق اضطراری، معمولا در بیمارستانها، اتاق عمل، آسانسور، روشنایی مکانهای خاص و حساس و همینطوربرای استفاده از سیستمهای حفاظتی مانند دوربینهای مداربسته استفاده میشود.
در این مقاله قصد داریم انواع سیستم برق اضطراری را به شما معرفی کنیم و کاربردهای آنها را برای شما شرح دهیم.
همانطور که از نام این محصول پیداست سیستمی است که در مواقع قطعی برق شهری، بتوان از آن برق تامین کرد. در اصل، سیستم برق اضطراری سیستمی است که در زمان قطعی برق شهری جایگزین میشود.
سیستمهای برق اضطراری به دو دسته تقسیم میشوند:
در سیستمهای پشتیبانی با باتری، باتریها به عنوان منبع تغذیه به کار میروند و درصورت قطع شدن برق اصلی شهر، سیستم به صورت خودکار و با تاخیری کوتاه به باتری ها متصل شده و تأمین برق را از طریق آنها انجام می دهد.
در سیستم تولید برق تجدیدپذیر، تولید برق از طریق منابع تجدیدپذیر مانند پنل های خورشیدی، توربین های بادی و… انجام می شود.
این سیستمها به صورت خودکار و بدون تاخیری کوتاه در صورت قطعی برق اصلی به سیستم نگهدارنده متصل میشوند و تأمین برق لازم را انجام میدهند. در هر دو نوع سیستم، برق اضطراری باعث حفاظت از تجهیزات الکترونیکی و نجات جان افراد در شرایط بحرانی میشود.
به طور کلی سیستم برق اضطراری را میتوان به انواع زیر تقسیم کرد:
+دیزل ژنراتور
+موتور برق
+اینورتر
+ups
cps+
+سلولهای خورشیدی
از تمامی سیستمهایی که معرفی شد میتوان به عنوان سیستم برق اضطراری، در ساختمانها، بیمارستانها، مراکز بهداشتی، مناطق مسکونی، آسانسورها و … استفاده کرد. البته باید توجه داشت که انتخاب نوع سیستم برق اضطراری بستگی به نیاز شما دارد و میتواند متفاوت باشد.
یکی از بهترین سیستمهای برق که سوخت و انرژی بسیار کمی مصرف میکند و هدف آن حفظ سلامت محیط زیست است؛ دیزل ژنراتور است؛ برای کسب اطلاعات بیشتر به صفحه خرید دیزل ژنراتور مراجعه کنید.
این روزها استفاده از برق، افزایش یافته به طوری که میتوان گفت زندگی ما در هر نقطه جهان به برق وابسته است و با قطع شدن برق، زندگی روزمره با اختلال زیادی مواجه خواهد شد. البته بهتر است از این موضوع غافل نباشیم که گاهی زندگی و مرگ افراد نیز به برق وابسته است.
استفاده از برق و وسایل برقی با گذر زمان بیشتر و بیشتر خواهد شد و وابستگی انسانها به امکانات برقی، بالا خواهد رفت. مثلا در تابستان و شرایط آب و هوایی گرم، نیاز به کولر ضروری است و ر صورت قطعی برق ممکن است گرما بسیار آزاردهنده باشد. همچنین ممکن است در صورت بروز بلایای طبیعی مانند زلزله، سیل و … امکان قطعی برق بسیار بالاست و مشکلات جدی پدید میآورد.
پس استفاده از سیستم برق اضطراری به دلایل مختلفی ضروری محسوب میشود، اما دو موضوع مهمتر وجود دارد:
1- همانطور که گفتیم،انسان در زندگی روزمره شدیدا به برق نیاز دارد و اکثر کارهای ضروری و غیرضروری او، با برق انجام پذیر است.
2- کیفیت برق، در همه مناطق یکسان نیست و ممکن است هزینه زیادی از نظر جانی، مالی و … روی دست انسان بگذارد. مثلا ممکن است به دلیل نوسان برق شهری در یک محله، برق گرفتگیهای شدیدی رخ دهد و باعث آتش گرفتن ماشینها و … شود. پس مهم است که در مناطقی که برق آنجا دچار نوسان است، از این سیستمها استفاده شود.
برق اضطراری معمولاً در شرایط بحرانی کاربرد دارد؛ به عنوان مثال، زمانی که اتفاقات ناگواری مانند قطعی برق اصلی یا زلزله و حوادث طبیعی دیگر به وقوع میپیوندد، برق اضطراری به عنوان منبع تأمین برق استفاده میشود؛ همچنین، برق اضطراری در بیمارستانها و ساختمانهایی که به دلیل فعالیتهای خود، از وقفه برقی پیشی میگیرند، استفاده میشود. در مواردی که امنیت انسانی و تجهیزات برقی به خطر افتاده باشد، تولید و استفاده از برق اضطراری ضروری است.
برای تامین برق مورد نیاز، منابع مختلفی وجود دارد؛ در ادامه آنها را برای شما شرح می دهیم:
همچنین، شبکههای برق اضطراری نیز برای تأمین برق در شرایط بحرانی استفاده میشوند. هر کدام از این منابع، مزایا و معایب خود را دارند و بسته به شرایط و نیازهای مختلف، کاربرد دارند.
به طور کلی اگر کسب و کار بزرگی دارید و قطعی برق می تواند زیانهای زیادی به کسب و کار شما وارد کند، داشتن یک سیستم برق اضطراری ضروری است.
در این مقاله از پارسیان دیزل به بررسی سیستم برق اضطراری پرداختیم و تمام جوانب آن را بررسی کردیم. ما از دیدن، شنیدن و خواندن پیامهای شما خوشحال میشویم. نظرات خود را پیرامون این محتوا با ما به اشتراک بگذارید. سپاس از همراهی شما.
– کدام یک از سیستم های برق اضطراری برای منازل مسکونی مناسب تر است؟
دو سیستم برق اضطراری ژنراتور دیزل و UPS برای منازل مسکونی بسیار مناسب هستند، اما ابتدا باید نیاز خود را مشخص کنید؛ مثلا اگر در منزل از سیستم کامپیوتری با اطلاعات حیاتی استفاده می کنید، بهتر است UPS را خریداری کنید؛ در غیر این صورت ژنراتور دیزل بهترین و کم هزینه ترین گزینه است.
– آیا در صورت خرابی سیستم برق اضطراری دیزل ژنراتور، قطعات آن به راحتی پیدا می شود؟
اگر دیزل ژنراتور شما دارای برند معروف و معتبری باشد، بله قطعات آن را می توانید به راحتی در بازار پیدا کنید.