loading
contact
@
close بستن
محصولات
icon
icon
icon
close بستن

    انواع ژنراتور برق پشتیبان برای تجهیزات پزشکی و بیمارستان

    ژنراتور برق پشتیبان

    یکی از مهمترین پیامدهای قطعی برق برای بیمارستان‌ها است. چرا که تجهیزات پزشکی با برق کار می‌کنند و در صورت نبود آن بیماران با مشکلات جدی مواجه می‌شوند. با این اوصاف قطعی برق در بیمارستان مسئله مرگ و زندگی است و باید به آن توجه ویژه داشت.

    یکی از مهمترین سوالاتی که پیرامون قطعی برق بیمارستان‌ها مطرح می‌شود، این است که در شرایط اضطراری برق آنها از چه جایی تأمین می‌شود؟ پاسخ این سوال، دیزل ژنراتورهای آماده به کار یا اضطراری هستند که برای چنین موقعیت‌های حساس و مهمی طراحی و تولید شده‌اند. 

    نقش ژنراتورهای پشتیبان در بیمارستان ها

    ژنراتورهای آماده به کار یا اضطراری به عنوان پشتیبانی دائمی برای بیمارستان‌ها و مراکز درمانی هستند تا در مواقع نبود برق شهری جایگزین مناسبی برای آنها باشند. یک مرکز پزشکی که صدها بیمار بدحال متصل به دستگاه دارد، نمی تواند ریسک کند و از پشتیبان های برق استفاده نکند! 

    با این اوصاف دانستیم که تمامی بیمارستان‌ها و مراکز درمانی مجهز به ژنراتورهای قدرتمند برای شرایط اضطراری هستند تا در مواقع نیاز تجهیزات خود را سریعا متصل به برق جایگزین کنند.

    چه مشکلاتی که در پی قطع برق بیمارستان رخ می‌دهد؟

    بیمارستان‌ها و مراکز درمانی بیماران بدحال مختلفی دارند که سلامت هر یک از آنها بسته به همین دستگاه‌ها و تجهیزاتی است که با برق کار می‌کنند. برای مثال فرض کنید بر اثر یک طوفان بی سابقه و شدید تمامی خطوط انتقال برق از کار افتد و در همان لحظه صدها پزشک در حال عمل جراحی قلب باز هستند! 

    اگر برق بیمارستان قطع شود، دسترسی به تجهیزات پزشکی قطع خواهد شد و بدین ترتیب جان بیمار به خطر می‌افتد. بنابراین هر مرکز درمانی و پزشکی بی شک به یک دیزل ژنراتور قدرتمند نیاز دارد. البته ممکن است برخی از بیمارستان‌ها با باتری و سایر دستگاه‌های جایگزین برای مدت کوتاهی نیاز به برق را تأمین کنند اما در نهایت خطر در کمین است. 

    در چنین مراکز و سازمان هایی تجهیزات پزشکی تنها مسئله حیاتی نیستند و با این فرض که بتوانیم تجهیزات فوق را تا حد الزم آماده به کار نگه داریم، با سیستم‌های سرمایشی و گرمایشی، امنیت، چراغ‌ها و سیستم روشنایی، عالئم اضطراری و ارتباطات باید چه کرد؟ مشکل برق این موارد مهم را باید به چه روشی حل کرد؟ 

    مسئله صرفا بیماران نیستند و یکی از مهمترین مراکزی که باید دسترسی دائمی به برق داشته باشد، آزمایشگاه‌های انسانی هستند. نمونه‌های خون، پالسما و بافت‌های ضروری برای سالم ماندن نیاز به دمای کنترل شده دارند که آن هم با برق کار می‌کند. بنابراین بیمارستان و آزمایشگاه بدون برق با خطر جدی رو به رو است و باید به سرعت مشکل برق آن را حل کرد و اال خسارت‌های مالی و جانی فراوانی به بار خواهد آورد.

    کاربرد ژنراتورها در مراکز درمانی

    ژنراتورها در مراکز درمانی و پزشکی چه کاربردهایی دارند؟

    همانطور که ملاحظه کردید ژنراتورهای پشتیبان برق نقش مهم و حیاتی در تأمین برق مراکز درمانی و پزشکی دارند و اگر این دستگاه های قدرتمند و موثر نبودند، معلوم نبود چه بلایی به سر بیماران می‌آمد! در ادامه با کاربردهای ژنراتورها در بیمارستان‌ها و آزمایشگاه‌ها آشنا خواهیم شد: 

    1. یخچال واکسن و تجهیزات پزشکی 

    اغلب لوازم پزشکی که در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی نظیر آزمایشگاه‌ها وجود دارد برای سالم و ایمن ماندن نیاز به یخچال دارند. برای مثال بیمارستانی را فرض کنید که در یخچال‌های خود انواع واکسن، انسولین، خون، پلاسما، بافت و اندام‌ها یا قطره‌های داخل وریدی نگهداری می‌کنند. 

    اگر در چنین مرکزی برق قطع شود، یخچال‌ها از کار می‌افتند و در صورت نبود یک ژنراتور پشتیبان تمامی نمونه‌های مهم فوق از بین می‌روند. در صورتی که دمای یخچال‌ها از سطح مشخصی فراتر برود یا پایین تر بیاید، مرکز درمانی باید تمامی لوازم را دور بریزد چرا که قابلیت استفاده مجدد را ندارند.

    2. تجهیزات پشتیبان زندگی 

    در هر مرکز درمانی و پزشکی یکسری بیمار وجود دارند که ممکن است در آی سی یو یا سی سی یو باشند و نیاز مبرمی به تجهیزات پشتیبان زندگی داشته باشند. حیات هر یک از این بیماران وابسته به صحت و سلامت تجهیزات پزشکی است و اگر خدایی نکرده برق باعث قطعی لوازم مربوطه شود، بیماران در کسری از ثانیه جان خود را از دست خواهند داد.

    3. تجهیزات تصویربرداری 

    از دیگر تجهیزات و دستگاه‌های پزشکی که با برق کار می‌کنند و بیمار برای زنده ماندن نیاز به آنها دارد، می‌توان به تصویربرداری تشدید مغناطیسی، اشعه ایکس، دستگاه‌های آزمایش و مانیتورینگ اشاره کرد. در صورتی که برق قطع شود و ژنراتور پشتیبان هم نداشته باشیم، هم به تجهیزات فوق آسیب جدی وارد خواهد شد و هم به بیماران بدحال! علاوه بر این هزینه های تعمیر زیادی روی دست مرکز درمانی مربوطه خواهد گذاشت. 

    همچنین تا وقتی که مرکز درمانی اقدام به تعمیر کامل این تجهیزات کند، خدمت رسانی در آن حوزه را تعطیل خواهد کرد و مراقبت از بیماران به تأخیر می‌افتد. اگر بیمارستان‌ها اقدام به خریداری و نصب یک دیزل ژنراتور کنند، بسیاری از این مشکلات قابل رفع است و هیچگاه رخ نخواهد داد. 

    4. تجهیزات جراحی 

    آیا می‌دانید یک اتاق عمل یا جراحی چه تجهیزات مهمی دارد؟ از جمله این وسایل و لوازم می‌توان به چراغ‌های اتاق عمل، مانیتورهای قلب، دستگاه‌های تنفس مصنوعی یا دستگاه‌های قلب و ریه اشاره کرد که برای کار کردن نیاز به برق دارند.

    فقدان این لوازم می‌تواند آسیب جدی به بیماران بزند و مسیر زندگی آنها را عوض کند. یکی از حساس‌ترین جراحی‌هایی که نیاز به برق پایدار و ثابت دارد، عمل پیوند است و باید پزشکان در این شرایط بی‌وقفه به کار خود ادامه دهند. ژنراتورهای پشتیبان برق از قطعی برق جلوگیری خواهند کرد. 

    5. امنیت و ایمنی شغلی 

    یکی از دلایل دیگری که باعث شده تمامی مراکز درمانی و پزشکی مجهز به ژنراتورهای پشتیبان شوند، ایمنی شغلی کارکنان آن است. روشن شدن چراغ های موجود در مرکز، کارکنان کمتر با خطراتی نظیر راهروهای کم نور، اتاق های عمل یا اتاق های مراقبت از بیمار رو به رو می‌شوند و روشن نگه داشتن این چراغ‌ها می‌تواند از فشاری که روی آنها است، بکاهد. 

    6. قدرت تأسیسات 

    تأسیسات یک مرکز درمانی و پزشکی باید به درستی کار کند و در مواقعی که دسترسی به برق قطع می‌شود از کار نیفتند. ادامه به کار برق تأسیسات باعث می‌شود ساکنان ایمن و دور از خطر باشند. برای مثال سرمایش و گرمایش و کنترل رطوبت بیمارستان یا آزمایشگاه وابسته به برق تأسیسات خواهد بود. همچنین آسانسورها و پله های برقی همین طور خواهند بود. 

    7. سوابق پزشکی الکترونیکی 

    تصور کنید یک بیمار تصادفی بدحال راهی اورژانس می‌شود و نیاز است به سابقه بیماری‌های فرد توجه شود و با توجه به آنها رسیدگی درمانی انجام شود. حال اگر برق مرکز مربوطه قطع شود، دسترسی به پرونده‌های الکترونیکی و سوابق پزشکی بیماران با اختلال مواجه خواهد شد. 

    با این اوصاف برای روشن نگه داشتن سیستم‌های رایانه‌ای و سرورها نیاز به برق داریم. باید مشخص شود که بیمار پیش‌تر در رابطه با بیماری اش در مراکز دیگر چه اقداماتی را دریافت کرده است. هنگام قطعی برق ژنراتورهای پشتیبان به میدان می‌آیند و سیستم های مذکور را فعال نگه می‌دارند. 

    8. سیستم های امنیتی 

    یکی از مهمترین و حساس ترین سیستم‌های هر مرکز درمانی و پزشکی، سیستم‌های امنیتی است زیرا از امکانات بیمارستان در برابر ورود و خروج‌های غیرمجاز جلوگیری به عمل می‌آورند. مثال فرض کنید ورود به آزمایشگاه‌ها یا اتاق عمل و برخی اتاق‌های دیگر مختص پزشکان و افراد خاصی است و تنها آنها مجاز به ورود هستند. 

    حال اگر فردی غیر از پرسنل بیمارستان به آن مکان‌ها ورود کنند چه اتفاقی رخ خواهد داد؟ با قطع شدن دسترسی به برق، سیستم‌های فوق از کار می‌افتند و مشکلات جدی به بار می‌آورند. بنابراین ژنراتورهای پشتیبان نقش مهمی در حفاظت از آنها ایفا می‌کنند.

    جهت خرید و مشاهده انواع دیزل ژنراتورها و آشنایی با آنها به صفحه دیزل ژنراتور مراجعه کنید.

    ژنراتورهای قابل استفاده در بیمارستان ها

    ژنراتورهای قابل استفاده در مراکز پزشکی 

    در مراکز درمانی و پزشکی نظیر بیمارستان‌ها و آزمایشگاه‌ها می‌توان از ژنراتورهای دیزلی، گاز طبیعی و قابل حمل استفاده کرد که در ادامه به توضیح آنها خواهیم پرداخت: 

    1. دیزل ژنراتور 

    ژنراتورهایی که با سوخت دیزل کار می‌کنند گزینه‌های جذابی برای صنایع بزرگ هستند و در بیمارستان‌ها و سایر مراکز درمانی از آنها استفاده می‌شود. قدرت فوق العاده و دوام طولانی این دستگاه آن را تبدیل به یکی از پرکاربردترین ژنراتورهای بازار کرده است. 

    تمام دیزل ژنراتورها مجهز به استانداردهای جهانی و سطح بالا هستند و راندمان بالا و مصرف سوخت پایینی دارند. علاوه بر این یکی از مهمترین مزایای آنها تعمیر و نگهداری کمتر در مقایسه با ژنراتورهای گاز طبیعی است. 

    2. ژنراتورهای گازسوز 

    دومین ژنراتوری که می‌تواند برای مراکز درمانی و بیمارستان‌ها از آن استفاده شود، ژنراتورهای گازسوز هستند. این دستگاه یکسری مزایای عمده نسبت به دیزلی دارد که می‌توان به سر و صدای کمتر و سوخت پاک تر اشاره کرد. 

    مزیت مهم دیگری که دارند این است که نیازی به ذخیره سازی سوخت ندارند چرا که مستقیما به خط گاز شهری وصل هستند. بنابراین برای مراکزی که در شهر هستند گزینه مقرون به صرفه و جذابی به نظر می‌آیند. 

    ژنراتورهای فوق نه تنها از گاز طبیعی بلکه از بیوگاز، پروپان، گاز زغال سنگ و سوخت‌های جایگزین دیگر استفاده می‌کند تا انرژی الکتریکی ایجاد نماید. سوخت ارزان تر و در دسترس تر مزیت دیگری است که این ژنراتورها دارند. 

    3. ژنراتورهای پرتابل 

    آخرین ژنراتوری که می‌تواند به منظور پشتیبان برق مراکز درمانی و پزشکی مورد استفاده قرار بگیرد، ژنراتور پرتابل یا قابل حمل است که با سوخت‌های مختلفی کار می‌کند. گاهی اوقات نظیر شرایط زلزله شدید بیمارستان‌ها قادر به کار در محیط اصلی خود نیستند و بیمارستان‌های صحرایی راه اندازی می‌شوند. 

    برای اینکه برق مورد نیاز بیمارستان‌های صحرایی تأمین می‌شود، می‌توان از انواع ژنراتورهای قابل حمل استفاده کرد تا مشکل موقتا حل شود. همچنین مراکز درمانی می‌توانند ژنراتورهای قابل حمل را اجاره کنند تا نیازی نباشد برای چند روز استفاده میلیون‌ها تومان هزینه صرف کنند. علاوه بر این ژنراتور اجاره ای مزایای زیادی دارد مثل اینکه تعمیر و نگهداری از آن با اجاره دهنده است.

    ژنراتور دست دوم یا کارکرده برای بیمارستان بخریم؟

    یکی از گزینه‌هایی که همواره روی میز قرار دارد، خرید ژنراتور دست دوم یا کارکرده است. خرید نمونه‌های کارکرده باعث صرفه جویی در هزینه‌ها و زمان خواهد شد و راه اندازی کوتاه تری نسبت به مدل‌های آکبند دارند. 

    البته به خاطر حساس بودن کاری که بیمارستان‌ها انجام می‌دهند شاید خرید نمونه‌های نو عاقلانه تر باشد چرا که اگر ژنراتور دست دوم دچار خرابی شود، تا تعمیر و راه اندازی مجدد آن زمان نسبتا زیادی صرف خواهد شد و جان بیماران به خطر می‌افتد. برای اینکه سرتان کلاه نرود با کارشناسان ما تماس بگیرید تا راهنمایی شوید. 

    چه مکان هایی برای نصب ژنراتور در بیمارستان مناسب است؟ 

    فرض کنید ژنراتور بیمارستان و مراکز درمانی را در مکانی نصب و راه اندازی کرده‌اید که دسترسی کارکنان تأسیسات به آن سخت و دشوار است؛ حال اگر در شرایط اضطراری ژنراتور از کار بیفتد و نیاز به تعمیر و بررسی دستگاه داشته باشیم، باید چه کنیم؟ 

    ایده آل این است که ژنراتور دیزلی تحت محافظت قرار بگیرد و در اغلب بیمارستان‌ها برای نگهداری از ژنراتور اتاق مخصوصی در نظر گرفته می‌شود. با این اوصاف هنگامی که می‌خواهند مکان مناسبی برای آن در نظر بگیرند باید به نکات زیر توجه کنند: 

    • دسترسی به کارکنان آموزش دیده و حفاظت از دسترسی غیرمجاز 
    • کاهش صدا 
    • داشتن تهویه مناسب برای جلوگیری از افزایش گرمای بیش از حد و یا تجمع دود اگزوز
    • کاهش ارتعاش به منظور حفاظت از مناطق مجاور هنگام کار کردن ژنراتور
    • رعایت تمامی قوانین در رابطه با گازهای گلخانه ای و آتش سوزی
    نکات مهم نگهداری از پشتیبان برق در مراکز پزشکی

    نکات مهم نگهداری از پشتیبان برق مراکز پزشکی

    نگهداری و محافظت از دیزل ژنراتورها اهمیت بسیاری دارد و باید نکات مهم آن را بدانید. دوام و ماندگاری و طول عمر دستگاه بستگی به نحوه نگهداری شما دارد. بنابراین اگر تمام نکات الزم را بدانید و به درستی به کارگیری کنید، مشکلی برای ژنراتور به وجود نمی آید. 

    1. داشتن سوخت کافی 

    یکی از مهمترین مواردی که باید مدنظر داشته باشید، میزان سوخت کافی و در دسترس است. ژنراتورهای دیزلی و بنزینی نیاز به بررسی سوخت دارند و باید همواره کمی سوخت برای آنها کنار گذاشت اما خوشبختانه ژنراتور گازسوز چون به گاز شهری متصل می‌شود، نیاز به تأمین و ذخیره سوخت نخواهد داشت.

    2. قرار دادن دستگاه در مکان مناسب 

    ژنراتور باید در مکانی مناسب نصب و راه اندازی شود؛ بنابراین نمی‌توان دستگاه را روی پشت بام یا زیرزمین نصب کرد و همچنین باید به شرایط جوی حاکم توجه داشت. 

    3. آموزش دادن به کارکنان تأسیسات 

    پس از نصب و راه اندازی ژنراتور باید چک لیست روزانه، هفتگی و ماهانه آن سر موقع انجام شود. به همین خاطر می‌بایست کارکنان تأسیسات کار با ژنراتور را یاد بگیرند تا بتوانند هر از گاهی به بررسی اجزای مختلف آن بپردازند و از صحت و سلامت آن اطمینان حاصل کنند. 

    4. بررسی‌های هفتگی و ماهانه 

    همانطور که گفتیم باید کارکنان آموزش دیده تأسیسات بیمارستان یا مرکز درمانی حداقل هفته‌ای یک مرتبه و ماهی یک بار دیزل ژنراتور را مورد بازرسی قرار داده و از سلامت آن اطمینان یابند. 

    5. رعایت استانداردهای ضروری 

    اگر ژنراتوری برای مرکز درمانی و پزشکی خریداری کنید که استانداردهای جهانی لازم را ندارد باید نسبت به عملکرد و کارایی آن دچار تردید شوید. ژنراتور بادوام و مطمئن تمام استانداردهای ضروری را داراست و باعث می‌شود محیط کار امنی برای ساکنان آنجا به وجود آید.

    ما در پارسیان دیزل به معرفی کامل نقش کامل ژنراتورهای پشتبان برای بیمارستان و مراکز درمانی پرداخته‌ایم. از اینکه تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید، سپاسگزاریم.

    دی 14, 1402