لرزه گیر دیزل ژنراتور چیست؟
هنگامی که دیزل ژنراتورها، در حالت آماده به کار قرار میگیرند، نویز، لرزش و ارتعاشاتی تولید میکنند. این نویز و ارتعاشات علاوه بر اینکه اثرات مخرب محیطی به همراه دارد و سر و صدای ناشی از آنها میتواند موجبات آزار شما را فراهم کند، بر عمر مفید و کارایی دستگاه نیز اثر نامطلوبی میگذارد. برای رفع این مشکل نیز، تمهیداتی انجام گرفته است. آیا تاکنون درباره ضربه گیر یا لرزه گیر دیزل ژنراتور چیزی شنیدهاید؟ آیا از انواع مختلف این لرزهگیرها و کاربرد هر کدام از آنها اطلاعاتی دارید؟ چنانچه شما هم یکی از استفاده کنندگان ژنراتورها هستید و از این دستگاه برای تامین برق اصلی و یا برق اضطراری استفاده میکنید، بنابراین قطعاً عمر مفید دستگاهی که خریداری کردهاید، برایتان حائز اهمیت است. ما در این مقاله از پارسیان دیزل تصمیم داریم، درباره یکی از قطعات جانبی دیزل ژنراتور، تحت لرزهگیر مطالبی ارائه دهیم.
لرزه گیر دیزل ژنراتور چیست؟
لرزهگیر دیزل ژنراتور که به آن ضربه گیر دیزل ژنراتور نیز گفته میشود، در واقع یک سیستمی است که با فناوری بسیار پیچیده میتواند سر و صدای ناشی از کارکرد ماشین آلات سنگین از جمله دیزل ژنراتور را کنترل کند. شاید تصور کنید که این قطعه، تنها به عنوان یک سیستم جاذب شوک عمل میکند و مانع از لرزش دستگاه میگردد اما باید بگوییم این قطعه، عمر دستگاه را نیز افزایش میدهد.
مکانیسم کارکرد لرزهگیر دیزل ژنراتور چگونه است؟
برای نصب لرزهگیرهای دیزل ژنراتور، باید از فلنج استفاده کنید. محل قرارگیری ضربه گیر دیزل ژنراتور، بر شاسی و در حد فاصل بین دیزل و ژنراتور است تا اینگونه بتواند بیشترین بازدهی را در جذب ارتعاشات داشته باشد.
انواع لرزه گیر دیزل ژنراتور
آشنایی با انواع لرزهگیر دیزل ژنراتور به شما کمک میکند تا در صورت نیاز بتوانید مناسبترین محصول را خریداری کنید.
لرزهگیر لاستیکی
لرزهگیرهای لاستیکی از پلیمرهای فشرده و مستحکم ساخته میشوند. از جمله مهمترین ویژگیهای لرزهگیریهای لاستیکی این است که به دلیل نارسانا بودن، در برابر خطر برق گرفتگی ایمنی دارند. همچنین به دلیل وجود مواد لاستیکی مرغوب در تولید این نوع ضربه گیرها، در برابر مواد اسیدی، خورنده و شیمیایی مقاومت بسیار بالایی از خود نشان میدهند. از آنجایی که متریال اصلی در تولید آنها لاستیک است؛ بنابراین در برابر دما و حرارت بالا استحکام خوبی ندارند. از این لرزهگیرهای لاستیکی، در انواع صنایع مختلفی از جمله صنایع داروسازی، نفت، گاز، برق، تاسیساتی، فولاد، دریایی و انواع دیزل ژنراتورها استفاده میشود. اگرچه لرزهگیرهای لاستیکی تحمل بار زیادی را دارند اما همواره در هنگام خرید آنها به وزن ژنراتور و دستگاهی که قرار است روی آن قرار گیرد، توجه کنید.
لرزهگیر فنری
این نوع لرزهگیرها از آلیاژهای فلزی تولید میشوند و حالت فنری دارند. این فنر بسیار مستحکم بوده و روی پلیتهایی فیکس شدهاند که میتواند از لرزش و نویز در دستگاهها و دیزل ژنراتورها در هنگام کار جلوگیری کند. از انواع متفاوت لرزهگیریهای فنری میتوان به مدل مهاردار، یک فنره، دو فنره، چهار فنره و هنگر اشاره کرد. از مهمترین معایب این لرزهگیرها این است که در برابر مواد خورنده و اسیدی مقاوم نیستند و بعد از مدتی شکل اولیه خود را از دست میدهند. از این نوع لرزهگیرها، شما میتوانید برای انواع دیزل ژنراتورها در کارخانههای بزرگ مثل صنایع پتروشیمی استفاده کنید. یکی از مزیتهایی که موجب استفاده از این نوع ضربه گیرها در صنایع بزرگ شده است، میتوان به تحمل دمای بالا آنها اشاره کرد. علاوه بر تحمل حرارت بالا، در برابر ضربه و فشار نیز مقاومت زیادی از خود نشان میدهند و به همین علت کاربرد فراوانی دارند.
لرزهگیر آکاردئونی
لرزه گیر آکاردئونی که به آن لرزهگیر اگزوز نیز گفته میشود در مدلهای مختلف یک جداره و دوجداره در سطح بازار وجود دارد. تفاوت این دو مدل در این است که نوع دوجداره آن، میتواند جریان خروج دود را کنترل کند و اینگونه به کاهش درجه حرارت دستگاه نیز کمک میکند. اندازه ضربه گیر آکاردئونی حداقل ۳ و حداکثر ۲۵ سانتی متر است. از این نوع ضربه گیرها در انواع دیزل ژنراتورها، واحدهای نیروگاهی، اگزوز توربینهای گازی، تاسیسات دریایی و صنایع نفت و گاز استفاده میشود. از جمله ویژگیهای مثبت ضربهگیر آکاردئونی، میتوان به جذب بالای ارتعاشات و نویزها اشاره کرد. همچنین وزن کم و خاصیت ارتجاعی یکی دیگر از مزایای استفاده از این ضربه گیرها است. از آنجایی که ضربهگیریهای آکاردئونی از آلیاژهای فلزی تولید میشوند، بنابراین در برابر دما و حرارت بالا مقاومت بسیار خوبی دارند.
دلایل استفاده از لرزه گیر در دیزل ژنراتورها
عدم به کارگیری لرزهگیر در دیزل ژنراتور مشکلات و آسیبهای فراوانی ایجاد کند که از مهمترین آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- تاثیرات لرزشها بر نیروی انسانی
لرزشها و ارتعاشاتی که دیزل ژنراتورها در حالت آماده به کار ایجاد میکنند، میتواند روی جسم و بدن انسانها و افرادی که با این دستگاهها در ارتباط هستند، تاثیرات مخربی داشته باشد.
- امکان ایجاد حادثه در مواقع اضطراری
لرزش دیزل ژنراتورها، میتواند موجب شود تا در شرایط بحرانهای طبیعی از جمله زلزله، حادثه آفرین باشند و برای افرادی که در نزدیکی این دستگاه مشغول به کار هستند، خطرناک است.
- کاهش راندمان و عمر مفید دستگاه
لرزشها و نویزهای مداوم و مستمر، میتواند روی قطعات داخلی دستگاه نیز تاثیرگذار باشد و کاهش راندمان و کارایی قطعات را به همراه داشته باشد. بنابراین انرژی خروجی دستگاه و به طبع عمر مفید آن را کاهش میدهد.
جهت خرید دیزل ژنراتور و مشاهده انواع آن به صفحه دیزل ژنراتور مراجعه کنید.
موارد مهم در نگهداری و نصب لرزهگیر دیزل ژنراتور
- در هنگام نصب لرزهگیر دیزل ژنراتور توجه کنید که حتماً صاف و بدون حالت خمیدگی و انحنا در زیر دستگاه قرار بگیرد.
- تمیز کردن مداوم و دورهای ضربهگیرها میتواند تاثیر مثبتی روی افزایش طول عمر این قطعات جانبی داشته باشد.
- در مورد لرزهگیرهایی که از متریال استیل تولید شدهاند، برای تمیز کردن نباید از محلولهای حاوی کلراید استفاده کنید، زیرا استفاده از این محلولها باعث ایجاد خوردگی در لرزهگیرها میشود.
- در هنگام نصب ضربهگیر باید حتماً دقت کنید که در جای درست قرار گیرد تا بتواند حداکثر جذب شوکها و ارتعاشات را انجام دهد.
کلام آخر
لرزه گیر دیزل ژنراتور در انواع مختلف فنری، آکاردئونی و پلاستیکی وجود دارد. این ضربهگیرها با کاهش نویز، ارتعاشات و جذب آنها علاوه بر اینکه راحتی کارکنان را فراهم میکند، بر عمر مفید دیزل ژنراتور نیز میافزاید. پارسیان دیزل علاوه بر ارائه انواع لرزهگیر دیزل ژنراتور، در زمینه فروش انواع دیزلهای ژنراتور فعال است و بخش پشتیبانی این مجموعه، میتواند شما را در امر خرید این محصولات یاری کند.
بهمن 25, 1402