loading
contact
@
close بستن
محصولات
icon
icon
icon
close بستن

    افزایش طول عمر دیزل ژنراتور با 7 مرحله

    افزایش طول عمر دیزل ژنراتور

    دیزل ژنراتورها در انواع و اقسام مختلفی به تولید انبوه می‌رسند و هر یک از آنها توان خروجی خاص خودشان را دارند. خریداران ژنراتورها نگران عمر مفید و بازده دستگاه هستند و می‌ترسند مبادا کالایی بخرند که پس از مدت کوتاهی استفاده دچار خرابی یا مشکل شود.

    راه حل رفع نگرانی پیرامون این مسئله، خرید تجهیزات با کیفیت از تولیدکنندگان و برندهای معتبر است. همچنین می‌توانید با نظارت کامل و دقیق و سرویس های دوره ای منظم عمر دیزل ژنراتور خود را افزایش دهید و از خرابی های احتمالی جلوگیری کنید.

    از آنجایی که دیزل ژنراتورها نقش مهمی در تأمین برق ضروری و پایدار مراکز مهم صنعتی از جمله کارخانه ها و بیمارستان ها دارند، افزایش طول عمر آنها از اهمیت بسزایی برخوردار است و باید به طول عمر آنها توجه زیادی داشت. خوشبختانه عمر مفید ژنراتورها زیاد است اما عوامل مختلفی می‌توانند باعث کاهش آن شوند.

    صنایع مختلف که نیاز مبرمی به استفاده از دیزل ژنراتورها دارند، اغلب دچار کمبود بودجه هستند و نیاز به صرفه جویی در هزینه ها دارند. به همین خاطر است که باید دنبال راه حل های گوناگون برای افزایش طول عمر دستگاه باشند.

    به هر حال اگر شرایط صحیح نگهداری از دیزل ژنراتورها را ندانید دیر یا زود باید منتظر خرابی آن باشید. به طور کلی طول عمر این وسیله بستگی زیادی به نحوه استفاده، تعمیر و سرویس های دوره ای دارد. بهتر است پس از خرید دیزل ژنراتور نگاهی به دفترچه راهنمای آن بیندازید و دستورالعمل های مرتبط با آن را مطالعه کنید. در مطلب پیش رو قصد داریم به معرفی راهکارهایی به منظور افزایش طول عمر دیزل ژنراتور بپردازیم.

    عمر مفید دیزل ژنراتور چقدر است؟

    برای بیان طول عمر مفید دیزل ژنراتور به میزان ساعاتی که دستگاه می‌تواند کار کند و روشن باشد اشاره می‌کنند. در همین راستا اغلب آنها بسته به برند و کیفیتی که دارند؛ بین 10 تا 30 هزار ساعت کار خواهند کرد. در صورتی که به عنوان صاحب ژنراتور بتوانید سرویس های دوره ای آن را انجام دهید و در اسرع وقت نسبت به تعمیر آن مبادرت ورزید، می‌توان ساعات طولانی تری از آن استفاده کرد.

    کارکرد دیزل ژنراتور را می‌توانید به کمک بررسی و تمیز کردن منظم اجزا و نگهداری های ماهانه و سالانه افزایش دهید و سلامت آن را تضمین کنید. همچنین باید توجه داشته باشید اگر استاندارد دستگاه شما ده هزار ساعت است، این احتمال وجود دارد که کمتر از آن ساعات کار کند.

    عمر مفید دیزل ژنراتور قابل حمل چقدر است؟

    نوعی از دیزل ژنراتورها وجود دارد که به آنها ژنراتورهای بنزینی قابل حمل یا ژنراتورهای گازی گفته می‌شود. از این نوع دستگاه ها به منظور تأمین برق محیط های صنعتی یا مسکونی استفاده می‌شود. همین عامل باعث می‌شود طول عمر دیزل ژنراتورهای با دور پایین تر بسیار بیشتر از نمونه های قابل حمل یا گازی باشد و استهلاک کمتری را تجربه کنند.

    برای مثال یک ژنراتور گازی قابل حمل که معمولا به منظور تأمین برق در شرایط اضطراری مورد استفاده قرار می‌گیرد، طول عمری بین 2 تا 3 هزار ساعت دارد در حالی که این اعداد و ارقام در مقایسه با عمر دیزل ژنراتورهای بزرگ که 20 تا 30 هزار ساعت کار می‌کنند بسیار کمتر است. ژنراتورهای قابل حمل تقریبا نزدیک ده سال کار خواهند کرد.

    برای اینکه بخواهیم میانگین طول عمر یک دستگاه ژنراتور را تخمین بزنیم ابتدا باید میزان استفاده از آن را بدانیم. به طور کلی ژنراتورها بین ده الی سی هزار ساعت کار می‌کنند که تقریبا 20 تا 25 سال می‌شود. به هر حال این تخمین همواره درست نیست چرا که بین ژنراتوری که دائما در حال کار کردن است و دستگاهی که در مواقع نبود برق از آن بهره گرفته می‌شود تفاوت بسیار است.

    آیا می‌توان طول عمر دیزل ژنراتورها را افزایش داد؟

    پاسخ این سوال که آیا می‌توان طول عمر دیزل ژنراتورها را افزایش داد، قطعا مثبت است. همان طور که گفتیم عمر مفید هر ژنراتوری به شرایط و نحوه مراقبت از آن بستگی دارد. اگر به سرویس‌های دوره ای دستگاهتان اهمیت دهید و همه جوانب را بسنجید طبیعتا ژنراتور بیشتر عمر می‌کند.

    همچنین اگر مواردی نظیر لرزش، صدا و تغییرات مصرف سوخت را به دقت کنترل کنید، باعث افزایش طول عمر دستگاه خواهید شد. مهمترین عامل برای افزایش طول عمر دستگاه، سرویس و نگهداری به موقع از آن است و در این راه نباید کوتاهی کنید.

    از دیگر عوامل مهمی که می‌توانند باعث شوند عمر دیزل ژنراتور افزایش یابند، می‌توان به تعویض روغن و فیلترهای روغن و هوا و سوخت اشاره کرد. عدم توجه به مشکلات و ایرادات ژنراتور می‌تواند باعث به وجود آمدن خرابی های متعدد شود و هزینه های زیادی روی دستتان بگذارد.

    کارکرد دیزل ژنراتورها بر اساس نوع آن

    معرفی بهترین دیزل ژنراتورها با طول عمر زیاد

    با توجه به نوع کارکرد، دیزل ژنراتورها را می‌توان به سه نوع استندبای یا اضطراری، پرایم و دائم کار تقسیم بندی کرد.

    1. دیزل ژنراتور اضطراری وقتی مورد استفاده قرار می‌گیرد که شبکه برق دچار قطعی سراسری شده است. در این حالت ژنراتور برق را وارد مدار می‌کند و به طور موقت مشکل را حل خواهد کرد؛ مثل تأمین برق بیمارستان ها.

    2. دیزل ژنراتور پرایم مدت زمان بیشتری مورد استفاده قرار می‌گیرد. به عبارت دیگر ویژگی بارز پرایم لود ثابت با توان کمتر از 75 درصد است و در مناطقی نظیر کمپ ها و معادن از آن استفاده می‌شود.

    3. از دیزل ژنراتورهای دائم کار در مکان هایی استفاده می‌شود که قطعی برق به هیچ وجه نباید اتفاق بیفتد و به صورت دائمی مشغول کار هستند مثل دیتاسنترها.

    دیزل ژنراتورها به طور کلی از نظر قدرت موتور، حجم و تعداد سیلندر با یکدیگر دچار تفاوت می‌شوند. بین تمام برندهای ژنراتور که در کشورمان وجود دارد، برندهای اروپایی حرف اول را می‌زنند چرا که کیفیت بی نظیری دارند. با این حال کیفیت دیزل ژنراتورهای چینی و ایرانی هم قابل قبول و معقول است و قیمت مناسبی هم دارند. در ادامه به معرفی بهترین دیزل ژنراتورها با طول عمر زیاد می‌پردازیم:

    1. دیزل ژنراتور کاترپیلار

    بهترین برند و مارک دیزل ژنراتور، کاترپیلار است که محصولی از شرکت های آمریکایی می‌باشد. قدرتی که این دستگاه تولید می‌کند بسیار زیاد است و به منظور تأمین برق صنایع بزرگ از آن استفاده می‌شود. بازه قدرتی این ژنراتور بین 300 تا 8000 کیلووات است و البته که قیمت گران تری هم دارد.

    2. دیزل ژنراتور ولوو سوئد

    دومین برندی که می‌توان با اطمینان راجع به آن صحبت کرد، ولوو سوئد است. کیفیت این محصول مثال زدنی است و از مهمترین ویژگی های آن می‌توان به قیمت مناسب و میزان صدای کمتر آن با طول عمر زیاد اشاره کرد. علاوه بر این نصب، عیب یابی و تعمیر این دستگاه آسان است و به منظور تأمین برق صنعتی و کارهای ساختمانی از آن استفاده می‌شود.

    3. دیزل ژنراتور کامینز

    یکی دیگر از بهترین دیزل ژنراتورهای بازار، برند کامینز است و به خاطر دوام و طول عمر زیادش شناخته شده است. قیمت این دستگاه گران است اما خرید آن ارزش دارد. قدرت این ژنراتور به 3000 کیلووات می‌رسد و همین عامل باعث شده در صنایع بزرگ مورد استفاده قرار بگیرد.

    4. دیزل ژنراتور پرکینز

    دیزل ژنراتور انگلیسی پرکینز قدرتی تا حداکثر 2000 کیلووات تولید می‌کند یکی از اولین شرکت هایی است که ژنراتوری با این سرعت تولید کرده است. سرعت زیاد در این دستگاه ها باعث کارایی بیشتر و بهتر می‌شود. پس از کاترپیلار، پرکینز بهترین دیزل ژنراتوری است که می‌توان یافت.

    5. دیزل ژنراتور ولوو پنتا

    از دیگر دیزل ژنراتورهایی که عمر طولانی دارند می‌توان به ولوو پنتا ساخت کشور سوئد و آلمان اشاره کرد. این دستگاه تنوع زیادی دارد و دامنه قدرتی آن بین 88 تا 655 کیلووات است. کاربرد این ژنراتورها در محیط های تجاری، ساختمانی و صنعتی است. نصب و عیب یابی و تعمیر آنها هم بسیار آسان است.

    جهت خرید دیزل ژنراتور و آشنایی با انواع آن به صفحه دیزل ژنراتور مراجعه کنید.

    عوامل موثر بر طول عمر دیزل ژنراتورها

    چه عواملی بر طول عمر دیزل ژنراتورها تأثیرگذار است؟

    عوامل و فاکتورهای بسیاری وجود دارد که روی طول عمر دیزل ژنراتورها و افزایش آن اثر می‌گذارند. از جمله این عوامل می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

    1. کیفیت و برند دستگاه

    بارها اشاره کرده ایم که برند دیزل ژنراتوری که خریداری می‌کنید به طور مستقیم روی کیفیت آن اثر می‌گذارد چرا که برندهای با اصالت ژنراتورهای باکیفیت تولید می‌کنند. مرغوبیت بالاتر دستگاه باعث دوام و ماندگاری بیشتر آن خواهد شد.

    2. نصب و راه اندازی ژنراتور

    جالب است بدانید که نحوه صحیح نصب و راه اندازی دیزل ژنراتور می‌تواند روی افزایش طول عمر آن تأثیر بگذارد. اگر نصب و راه اندازی توسط فرد غیر متخصص و نابلد صورت بگیرد ممکن است باعث خرابی و آسیب دیدن دستگاه و قطعات آن شوید. تنها راه حل فرار از این مشکل خرید ژنراتور از فروشگاه های معتبر و با سابقه است که دستگاه را به شیوه صحیح نصب می‌کنند.

    3. نوع استفاده از دستگاه

    گفتیم که برای طولانی شدن عمر هر دستگاهی اعم از دیزل ژنراتور باید شیوه استفاده صحیح از آن را بلد باشیم. اگر بیش از حد توان و قدرت ژنراتور از آن کار بکشید، طول عمر دستگاه کاهش خواهد یافت و قطعات آن زودتر آسیب می‌بینند.

    فکر نکنید که فقط استفاده خارج از عرف و بیش از حد می‌تواند به دستگاه شما آسیب برساند. بد نیست بدانید که عدم استفاده از دستگاه می‌تواند آثار زیان بارتری برایتان به همراه داشته باشد. اگر ماه ها از دستگاه استفاده نکرده و آن را روشن نکرده باشید، ضررش از وقتی که بیش از حد کار بکشید بیشتر خواهد بود.

    در شرایط عدم استفاده از دیزل ژنراتور قطعات آن دچار سایش شده و اصطکاک زیاد می‌تواند بلای خانمان سوزی بر سر دستگاه بیاورد. استفاده منظم از دستگاه باعث می‌شود جلوی اکسید شدن و از بین رفتن سوخت داخل گرفته شود.

    4. اندازه دستگاه

    شاید باورتان نشود اما اندازه و ابعاد دستگاه عامل اثرگذاری روی افزایش طول عمر آن است. اگر دیزل ژنراتوری که خریداری کرده اید بیش از اندازه کوچک است، بدانید که فشار زیادی روی آن می‌آید و این اتفاق باعث فرسوده شدن سریعتر قطعات و اجزای آن خواهد شد. ژنراتوری که بزرگ است با تمام توان و ظرفیتی که دارد کار نمی کند.

    5. نگهداری

    نگهداری از هر دستگاهی می‌تواند طول عمر آن را افزایش دهد و دیزل ژنراتور هم از این قاعده مستثنی نیست.

    آیا طول عمر دیزل ژنراتور از ژنراتور گازسوز بیشتر است؟

    هر یک از دو ژنراتور دیزلی و گازسوز، مزایا و معایب خاص خودشان را دارند اما عمر مفید ژنراتورهای دیزلی بیشتر از نمونه گازسوز است. علت برتری این نوع ژنراتورها نحوه ساخت آنها است. قطعات تشکیل دهنده دیزلی ها ساده تر و کندتر ساخته شده اند و سایش کمتری نسبت به نمونه های گازسوز دارند. همین عامل باعث شده تا فرسودگی ژنراتورهای گازسوز سریعتر اتفاق بیفتد.

    نحوه افزایش طول عمر دیزل ژنراتورها

    چگونه طول عمر دیزل ژنراتور خود را افزایش دهیم؟

    برای اینکه بتوانید عمر دستگاه مولد الکتریکی خود را افزایش دهید و در هزینه هایتان صرفه جویی کنید، بهتر است به نکاتی که در ادامه می‌آید توجه و دقت داشته باشید:

    1. سلامت باتری را به طور مرتب چک کنید

    باتری هایی که ضعیف یا اصطلاحا کم شارژ هستند باعث خرابی سیستم برق آماده به کار خواهند شد. باتری ها باید به طور کامل شارژ شوند و از آنها به خوبی نگهداری کنید تا هنگام بررسی و چک کردن آنها از بروز هرگونه مشکل مطلع شوید. همچنین باید باتری را تمیز نگه دارید و به طور مکرر وزن و سطح الکترولیت آن را مورد بررسی قرار دهید.

    اگر باتری ها بیش از حد کثیف بودند می‌توانید به کمک یک تکه پارچه خیس آنها را تمیز کرده و همواره مرطوب نگه دارید. همچنین اگر در اطراف پایانه های مثبت و منفی خوردگی دیده می‌شود می‌بایست کابل های باتری را بردارید و پایانه ها را با محلول جوش شیرین و آب مرتب بشویید. توجه داشته باشید که محلول مورد نظر نباید به سلول های باتری برسد و پس از تمام شدن کارتان باید با آب خالی روی آن را تمیز کنید.

    همان طور که گفتیم بررسی دقیق وزن باتری ها ضروری و لازم است. برای انجام این کار در باتری های سرب-اسید سلول باز باید از هیدرومتر استفاده شود. یک باتری کامل شارژ شده وزن مخصوصی حدود 1.260 دارد و اگر زیر این مقدار بود باید آن را شارژ کنید. سطح الکترولیت هم باید بررسی شود و در صورت کم بودن مقدار آن می‌بایست سلول های باتری را تا انتهای گردن با آب مقطر پر کنید.

    2. بررسی منظم سطح روغن دیزل ژنراتور

    بررسی روغن خودروی سواری چقدر اهمیت دارد؟ به همان میزانی که تعویض روغن ماشین مهم است، عوض کردن روغن و بررسی سطح آن در دیزل ژنراتورها هم اهمیت دارد. این کار باعث می‌شود از عملکرد بهینه و مطلوب دستگاه اطمینان حاصل کنید و نگرانی هایتان برطرف شود.

    اگر روغن به اندازه کافی وجود نداشته باشد، قطعات متحرک کنار هم به خوبی حرکت نخواهند کرد و سایش و اصطکاک بسیاری به وجود می‌آید. ژنراتورهای امروزی در صورتی که سطح روغن پایین بیاید خاموش می‌شوند.

    هر چند هفته یک مرتبه سطح روغن دستگاهتان را چک کنید و این کار را به صورت روتین انجام دهید. برای اندازه گیری سطح روغن باید میله را بیرون بیاورید. اگر سطح آن پایین باشد ولی روغن تمیز به نظر برسد ژنراتور را باید با روغن جدید سرریز کنید. اگر سطح روغن کم و کثیف باشد باید به کلی تعویض گردد.

    3. استفاده از مایعات با کیفیت

    اگر مایعات دیزل ژنراتور شما با کیفیت باشند، عملکرد آن مطلوب شما خواهد بود. منظور از مایعات در اینجا روغن، سوخت و خنک کننده ها است. برای مثال فرض کنید از سوخت بی کیفیت استفاده کنید. از جمله مشکلات سوخت بی کیفیت می‌توان به گرفتگی و انسداد در کاربراتور اشاره کرد و مسدود شدن کاربراتور هم نیاز به تعویض دارد.

    هر چه سوخت ژنراتور باکیفیت تر باشد، میزان کارآمدی آن افزایش خواهد یافت. به همین خاطر است که تاکید می‌شود از مایعات باکیفیت استفاده کنید و روی سوختی که مصرف می‌کنید نظارت داشته باشید. به این ترتیب از ورود آلاینده های غیرضروری و تجمع آنها در یک نقطه جلوگیری به عمل می‌آورید.

    4. مکان نگهداری از دیزل ژنراتور مناسب باشد

    انتخاب مکان مناسب برای دیزل ژنراتور می‌تواند تأثیر بسزایی در افزایش طول عمر آن داشته باشد. ژنراتورهای صنعتی باید برای نمایش بهترین عملکرد خود در محیطی مناسب قرار داشته باشند. بنابراین دستگاه باید از مکان هایی مثل درها، پنجره ها، دریچه های هوا و هر چیزی که قابلیت آتش گرفتن دارد دور باشند.

    همچنین اگر قصد دارید دستگاه را در فضای باز قرار دهید باید روی آم پوشش مناسبی بیندازید تا از ورود آب، خاک و گرد و غبار به داخل موتور جلوگیری شود. علاوه بر این در صورتی که دیزل ژنراتور توی خانه نگهداری می‌شود باید وضعیت سیستم تهویه مرتبا چک شود. ژنراتورهای قابل حمل نصب راحتی دارند و می‌توان آنها را با وسیله نقلیه از مکانی به مکان دیگر منتقل کرد.

    5. به طور منظم دستگاه را بررسی و عیب های آن را برطرف کنید

    به منظور استفاده حداکثری از ژنراتور دیزلی و کارآمدی آن می‌بایست به طور منظم دستگاه را بررسی کنید. مجموعه این اقدامات قسمتی از تعمیر و نگهداری پیشگیرانه است و به متخصصان اجازه می‌دهد از سطح عملکرد ژنراتور مطلع شوند. تست و بررسی منظم وقتی که ژنراتور از نوع آماده به کار است و به طور دائم از آنها استفاده نمی شود ضروری است.

    برای تست منظم دستگاه یک مرتبه ژنراتور را به طور مصنوعی به فشار داخلی و دمای کاری مشخصی می‌رسانند. این اقدام ژنراتور را تمرین می‌دهد تا به این نتیجه برسد که می‌تواند با خروجی مشخصی کار کند. علاوه بر این با این کار خرابی های احتمالی ژنراتور مشخص می‌شود و می‌توانید سرویس های دوره ای را انجام دهید.

    6. آماده سازی دیزل ژنراتور در زمستان

    با ورود به فصل زمستان و سرما نیاز است اقداماتی را در راستای حفاظت از دستگاه خود انجام دهید تا بدین ترتیب بر طول عمر آن بیفزایید. آماده کردن دیزل ژنراتور برای زمستان از خرابی احتمالی آن جلوگیری خواهد کرد و عملکرد دستگاه را بهینه می‌کند. اقدامات زیر حیاتی و واجب است:

    ·        تعویض روغن انجام شود.

    ·        تست باتری ها فراموش نشود.

    ·        لوله های اگزوز را بررسی کنید.

    ·        اگر دستورالعملی برای زمستان وجود دارد از آنها غافل نشوید.

    ·        بررسی درپوش های خروجی هوا باید در اولویت قرار بگیرد.

    آیا می‌توان طول عمر ژنراتورهای دست دوم را افزایش داد؟

    خرید دیزل ژنراتور دست دوم می‌تواند ریسک باشد چرا که ما از میزان استفاده و نحوه نگهداری آن آگاه نیستیم و نمی دانیم چه مشکلات و ایراداتی قرار است به وجود بیاید! به هر حال اگر بتوانیم از فروشنده معتبری ژنراتور دست دوم را بخریم و سلامت آن را تضمین کنیم، راهکارهای فوق به منظور افزایش طول عمر دستگاه موثر خواهند بود.

    ما در این پارسیان دیزل به بررسی کامل راه‌های افزایش طول عمر دیزل ژنراتور پرداخته‌ایم. از اینکه تا انتها با ما همراه بودید، سپاسگزارم.

    دی 10, 1402

    دسته‌بندی:دیزل ژنراتور