loading
contact
@
close بستن
محصولات
icon
icon
icon
close بستن

    ژنراتور گازی کوچک و 11 کاربرد آن

    ژنراتورهای گازی کوچک

    ژنراتور گازی کوچک چیست؟ و چه کاربردهایی دارد؟ وقتی صحبت از ژنراتور می‌شود، دستگاه‌هایی بزرگ با قدرت فوق العاده زیاد برای مراکز صنعتی و کارخانه‌ها به ذهن می‌رسد. دیزل ژنراتورها در انواع مختلفی تولید می‌شوند و هر یک به تناسب اندازه و خروجی تولیدی که دارند مناسب مکان خاصی هستند.

    می‌دانیم که وظیفه ژنراتورها تأمین برق در مواقعی است که دسترسی به برق شهری نداریم. برای مثال فرض کنید در یک معدن نیاز به برق برای استخراج مواد است. اما برقی در آن نقطه دورافتاده از شهر وجود ندارد؛ اینجاست که پای دیزل ژنراتورها وسط می‌آید و مشکل در کسری از ثانیه حل می‌شود.

    علاوه بر این برخی از مراکز مهم مثل بیمارستان‌ها یا دیتانسنترها نیاز به ژنراتورها پیدا می‌کنند؛ چرا که قطعی برق برای آنها به منزله نابودی آن سازمان است. به همین خاطر نوع دیگری از ژنراتورها به کار گرفته می‌شوند تا در موقعیت‌های اضطراری از آنها کمک گرفته شود.

    برخی از ژنراتورها هم وجود دارند که برای تأمین برق مراکز صنعتی و بزرگ به خدمت گرفته نمی‌شوند و برای مصارف کوچکی مثل تأمین برق منزل یا فروشگاه کوچکی از آنها استفاده می‌شود. اگر قصد خرید چنین دستگاهی را دارید بد نیست با ما همراه باشید زیرا قصد معرفی یک نوع از ژنراتور با کاربرد فوق داریم.

    ژنراتور گازی چیست؟

    نام دیگر ژنراتور گازی، موتور برق گازی است که در اندازه و ابعاد کوچکی تولید و طراحی می‌شود. از این دستگاه به منظور تأمین برق مصارف خانگی و کوچک استفاده می‌شود و توان پایین تری تا حد 100 کاوا تولید می‌کنند.

    مثل سایر ژنراتورها از نوع گازسوز هم به عنوان منبع تغذیه یا پشتیبان استفاده می‌شود و در مواقعی که دسترسی به برق قطع می‌شود می‌توان از آنها کمک گرفت. 

    ژنراتورهای گازی کوچک طراحی و تولید شده اند تا بتوانند نیازهای کوچکتری را برطرف کنند و به درد کارخانه‌ها یا مراکز صنعتی بزرگ نمی‌خورند. این ژنراتورها انواع مختلفی دارند و کاربرد هر یک از آنها متفاوت است. در مطلب پیش رو به بیان ویژگی‌ها و کاربردهای این دستگاه صحبت خواهیم کرد و سپس به بررسی مزایا و معایب آن خواهیم پرداخت

    کاربردهای ژنراتور کوچک

    11 کاربرد ژنراتور گازی کوچک

    از جمله رایج‌ترین کاربردهای این وسیله برقی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

    •  منازل مسکونی
    • ساختمان‌های کوچک
    • پرورش ماهی
    • سرورهای ارتباطی
    • برخی دیتاسنترها
    • ویلاها
    • بانک‌ها
    • مدارس
    • رستوران‌ها
    • تالارها
    • و …

    انواع ژنراتورهای گازی و موارد استفاده

    ژنراتورهای گازی برای اینکه برق مورد نیاز شما را تأمین کنند از سوخت گاز طبیعی یا پروپان (گاز مایع) استفاده می‌کنند. بنابراین همان طور که از اسم این دستگاه پیداست خبری از مخزن سوخت بنزین یا گازوئیل نخواهد بود.

    به هر حال ژنراتور گازسوز مقرون به صرفه و اقتصادی است و رابطه خوبی با محیط زیست دارد. تنها عیب این دستگاه نداشتن انعطاف پذیری این مدل نسبت به سایر نمونه‌های دیزلی است. در ادامه با دو نوع از ژنراتورهای گازسوز آشنا خواهیم شد:

    1. ژنراتور گازسوز پشتیبان یا استندبای

    از ژنراتور گازی پشتیبان به منظور تأمین برق مناطق مسکونی، تجاری و صنعتی استفاده می‌شود. البته آنها پاسخگوی تمامی نیازهای صنعتی نیستند! به هنگام قطع شدن برق به طور خودکار آماده به کار می‌شوند و مشکل نبود جریان برق را حل خواهند کرد. کاربرد عمده این دستگاه در مواقع ضروری است.

    2. ژنراتور گازسوز اولیه یا پرایم

    وقتی در شرایطی قرار داریم که تولید برق امکان پذیر نیست و دسترسی به ابزارهای محلی نداریم از ژنراتورهای اولیه یا پرایم استفاده می‌شود. از این نوع دستگاه می‌توان برای مدت طولانی تری استفاده کرد و بارهای طولانی تری را کنترل می‌کند. کاربرد عمده این ژنراتور تأمین برق مناطق مسکونی و تجاری است که دسترسی به گاز شهری دارند.

    اجزای ژنراتور گازسوز

    هر ژنراتور گازسوزی از چهار قسمت عمده تشکیل شده که عبارتند از: موتور احتراقی با سوخت گاز، ژنراتور مولد برق، شاسی نگهدارنده سیستم و تابلوی فرمان و قدرت. مهمترین جزء این دستگاه موتور احترافی با گاز طبیعی است که در ادامه دو نوع سوخت آن را توضیح خواهیم داد.

    1. گاز مایع (LPG)

    ال پی جی یا گاز مایع نوعی سوخت است که در دمای بسیار پایین تحت فشار قرار دارد و به همین خاطر حالت مایع به خود گرفته است. این نوع سوخت ژنراتور در مخزن نگهداری می‌شود و ارزان تر از بنزین است و آلودگی زیست محیطی آن بسیار کمتر از سایر انواع سوخت خواهد بود.

    2. گاز سی ان جی (CNG)

    گاز طبیعی تحت فشار و متراکم را سی ان جی می‌گویند. اغلب ژنراتورهای گازی از این نوع سوخت استفاده می‌کنند و جایگزین مناسب و مطلوبی برای بنزین و گازوئیل است. به لحاظ محیط زیستی رابطه خوبی بین این گاز و طبیعت وجود دارد. از این سوخت برای تأمین انرژی موتورهایی با توان پایین استفاده می‌شود.

    قطعات مختلف تشکیل دهنده ژنراتور گازسوز عبارتند از:

    1. رگولاتور گاز

    رگولاتور قطعه‌ای است کاربردی در ژنراتورهای گازسوز که میزان فشار گاز را تنظیم می‌کند. به عبارت دیگر وظیفه این قطعه کنترل فشار است تا مبادا میزان فشار به موتور بیش از حد مجاز شود. اگر میزان فشار مناسب نباشد عمل احتراق به خوبی انجام نمی شود و اختلال به وجود می‌آید.

    2. شلنگ گاز

    قطعه مهم دیگری که جزء ارکان اصلی هر ژنراتور گازی محسوب می‌شود، شلنگ گاز است. وظیفه شلنگ فوق انتقال گاز ورودی از شیر برق به رگولاتور و سپس موتور است. یکی از استانداردهای مهم در رابطه با این قطعه این است که قطر شلنگ باید بین 20 تا 30 میلی متر باشد.

    مزایای ژنراتور گازی کوچک

    مزایای ژنراتور گازی کوچک چیست؟ 

    هر دستگاهی یکسری مزایا و تعدادی هم عیب دارد که با مقایسه این دو می‌توان دست به انتخاب زد. بیایید نگاهی به مزایای ژنراتور گازسوز بیندازیم و ببینیم آیا این دستگاه ارزش خرید برای تأمین برق مصرفی منازل و برخی از اداره‌ها را دارد خیر.

    • نخستین مزیت این نوع از ژنراتورها تولید آلودگی کمتر در مقایسه با انواع دیزلی است. گاز طبیعی مورد استفاده به منظور سوخت این دستگاه پاک محسوب می‌شود و به عبارت دیگر دوستدار محیط زیست است.
    • همان طور که گفتیم سوخت این ژنراتورها گاز طبیعی است و به همین خاطر ارزان تر و کم مصرف تر هستند.
    • مزیت دیگر ژنراتورهای گازسوز، در دسترس بودن سوخت است. برای یافتن سوخت ژنراتورهای دیزلی باید بیشتر دنبال منبع تغذیه بگردید.
    • هزینه تعمیر خرابی‌های  ژنراتورهای گازی خیلی کمتر از نمونه‌های  رقیب است.
    • سوختن گاز طبیعی بوی بدی تولید نمی کند و دیگر دردسر سوختن گازوئیل یا بنزین نخواهید داشت.
    • باک ژنراتورهای گازسوز بزرگ نیست چرا که لوله‌های  زیرزمینی مشکل را حل می‌کند.
    عوامل تاثیرگذار بر روی قیمت دیزل ژنراتور کوچک

    قیمت ژنراتور گازسوز کوچک

    نمی‌توان یک قیمت واحد برای ژنراتورهای گازی معین کرد؛ چرا که برای خرید آنها باید فاکتورهای مهمی را مورد بررسی قرار داد. برای مثال باید به مدل دستگاه و برند، اندازه و توان خروجی اش نگاه کرد و با توجه به آنها قیمت گذاری کرد. در ادامه فاکتورهای تأثیرگذار در قیمت این دستگاه را مورد بررسی قرار می‌دهیم:

    1. کاربرد

    مسلما بین یک ژنراتور کوچک که برای تأمین برق منزل مسکونی تولید و طراحی شده با ژنراتور گازی که به منظور تأمین برق بانک تولید گردیده تفاوت است. قیمت این دو دستگاه هم تحت تأثیر کاربردی است که دارند، چرا که ممکن است توان تولیدی و قدرت آنها متفاوت باشد. البته این تفاوت قیمت چندان زیاد نخواهد بود.

    2. قابل حمل بودن ژنراتور

    ژنراتوری که قابلیت حمل دارد و می‌توان آن را با خود به مکان‌های مختلف برد، با ژنراتوری که قابل حمل نیست، تفاوت دارد. این عامل به طور مستقیم روی قیمت تأثیر می‌گذارد.

    3. نوع و برند

    قیمت گوشی‌های آیفون با گوشی‌های سامسونگ یکسان است؟ پاسخ منفی است و این قضیه درباره ژنراتورها هم صدق می‌کند. شرکت‌های  مختلفی ژنراتور گازسوز تولید می‌کنند و هر یک بسته به سابقه و کیفیتی که دارند، قیمت متفاوتی روی دستگاه خود می‌گذارند. با این اوصاف طبیعی است که قیمت برندهای مختلف متفاوت باشد.

    4. کیفیت ژنراتور

    مهمترین موردی که می‌توان گفت روی قیمت تأثیر می‌گذارد، کیفیت دستگاه است. هر چه کیفیت بالاتر باشد قیمت بیشتر خواهد بود و هر چه کیفیت پایین تر باشد، قیمت هم به همان میزان کمتر است. البته این رابطه الزامی نیست ولی در فضای حرفه‌ای تجارت وضعیت به همین منوال است.

    در پایان این بخش باید بدانید که برای خرید یک ژنراتور گازی کوچک باید تمام جوانب را بسنجید و ابتدا مشخص کنید که به چه نوع ژنراتوری احتیاج دارید. همچنین باید کیفیت موردنظرتان را با توجه به مقدار بودجه‌ای که در اختیار دارید، معین کنید. سپس باید به فاکتورهایی نظیر توان موتوری و برند ژنراتور و سایر موارد دقت نمایید.

    ژنراتور گازسوز دست دوم بخریم؟

    هر کالایی نمونه کارکرده و دست دوم دارد که می‌توان با قیمت کمتر خریداری کرد اما آیا همیشه خرید دستگاه‌های دست دوم توصیه می‌شود؟ شاید قیمت ژنراتورهای دست دوم گازی کمتر از نمونه‌های آکبند باشد، اما باید بدانید که توسط افراد دیگری استفاده شده‌اند و از وضعیت و شیوه نگهداری آنها اطلاعاتی در دست نیست.

    علاوه بر این ممکن است ژنراتور گازی که قصد خرید آن را دارید، دارای قطعات مستهلک باشد و قبلا تعمیر شده باشد. ما توصیه به خریدن یا نخریدن نمی کنیم اما پیشنهاد می‌کنیم خرید خود را از فروشگاه‌های معتبر و مورد اطمینان انجام دهید.

    نکات ایمنی ژنراتورهای گازسوز کوچک

    نصب و راه اندازی ژنراتورها یکی از مهمترین مراحل آماده به کار کردن آنها محسوب می‌شود و در صورتی که این مرحله با موفقیت انجام نشود، در بهترین حالت ممکن می‌تواند منجر به آسیب دیدن دستگاه شود و روی دستتان هزینه تعمیر بگذارد.

    بدترین سناریویی که در پی نصب نادرست و راه اندازی ناقص این دستگاه می‌توان نوشت، خطرات بزرگ‌تری نظیر آتش سوزی، برق گرفتگی یا مسمومیت با گاز مونوکسید کربن است. باید توجه داشته باشید که نصب دستگاه در محیط‌های  بسته و خفه مثل گاراژ و سوله ممنوع است.

    گاز مونوکسید کربن بدون بو است و می‌تواند در چند ثانیه شما را از پای درآورد. به همین خاطر است که در منزل مسکونی باید با احتیاط از این ژنراتور استفاده کرد. اغلب تولیدکنندگان ژنراتورهای گازسوز، دستگاه را مجهز به سنسورهایی می‌کنند که هشداردهنده هستند. این سنسور به محض تجمع گاز کربن دی اکسید خاموش می‌شود و در فضاهای بسته از کار می‌افتد. برای استفاده از این نوع ژنراتور باید سه نکته احتیاطی را حتما رعایت کرد:

    • نصب و راه اندازی ژنراتورهای گازی قابل حمل و کوچک فقط در مناطقی انجام شود که تهویه مناسبی دارند.
    • از نیروی الکتریکی که ژنراتورهای گازسوز تولید می‌کنند باید مطابق با دستورالعمل استفاده کرد. (باید از روش‌های  استاندارد برای انتقال نیروی برق تولید شده به دستگاه‌ها بهره گرفته شود.)
    • وقتی مبحث سوخت گیری این مدل ژنراتور مطرح می‌شود، باید از روش‌های  ایمن استفاده کرد.

    جهت مشاهده و خرید انواع دیزل ژنراتورها به صفحه دیزل ژنراتور مراجعه کنید.

    ما در پارسیان دیزل معرفی ژنراتورهای کوچک و انواع کاربردهای آن اشاره کرده‌ایم. از اینکه تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید، سپاسگزاریم.

    دی 25, 1402